Keuren Brandblusser

Keuren Brandblusser

Deskundig onderhoud aan blusmiddelen is essentieel voor de brandbeveiliging van uw onderneming. Vertrouw daarom het onderhoud aan uw blusmiddelen toe aan onze gecertificeerde servicemedewerkers. Zij houden zich dagelijks bezig met het onderhoud aan alle vormen van blusmiddelen en worden regelmatig getraind en geschoold conform de REOB (Regeling Erkenning Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen).

Keuren kleine blusmiddelen

Ten tijde van calamiteiten wilt u dat u over deugdelijk materiaal beschikt. Onderhoud en keuring van uw blusmiddelen is dan ook van levensbelang. Onze onderhoudsmonteurs vormen hierbij de schakel tussen uw bedrijfspersoneel en de brandveiligheid. Wij keuren, onderhouden en repareren uw blusmiddelen en brandblussers op vakkundige wijze. Al onze monteurs zijn REOB gecertificeerd (Regeling Erkenning Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen) en kennen dan ook ieder blusmiddel bij u in huis. Ze weten exact wat nodig is om de veiligheid van uw bedrijf te waarborgen en adviseren u daar graag over.

Het onderhoud aan draagbare blustoestellen zoals een brandblusser is vastgelegd in NEN 2559. Daarin worden vier niveaus onderscheiden:

  1. Regelmatige controle door de gebruiker
  2. Jaarlijks onderhoud door een deskundige
  3. Vijfjaarlijks uitgebreid onderhoud door een deskundige
  4. Revisie na 10 jaar door een deskundige

AquaSafety, gevestigd in Appingedam (Groningen), is uw deskundige partner bij de controle en het onderhoud van uw kleine blustoestellen zoals brandblussers. Wij helpen u graag!

Onderhoud brandslanghaspels

Ook brandslanghaspels dienen regelmatig geïnspecteerd te worden. Op die manier wordt voorkomen dat de brandslanghaspel in perfecte conditie verkeert op het moment dat er een calamiteit ontstaat. De belangrijkste elementen in de onderhoudsnorm zijn:

  1. Een jaarlijkse controle door een deskundige
  2. Het om de 5 jaar beproeven van de slangen op de maximale werkdruk (10-12 bar), afhankelijk van de productienorm.
  3. Het duidelijk markeren van de haspel met een pictogram.
  4. Het vaststellen dat de doorstroom en statische druk in de waterleiding stabiel en voldoende is om een juiste werking van de brandslanghaspel als blusmiddel te kunnen garanderen.
Meer informatie over Keuren Brandblusser

Benieuwd wat AquaSafety voor u kan betekenen op het gebied van brandbeveiliging? Wij zijn u graag van dienst met onze adviezen en producten. Ons werkgebied betreft het noorden van Nederland.

Geautomatiseerd keuringssyteem

Met ons volledig geautomatiseerd keuringssysteem zijn uw veiligheidsmiddelen en arbeidswerkzaamheden tijdig gekeurd. U wordt ontzorgd rondom deze keuringsmomenten. Het systeem houdt bij wanneer de inspectie moet worden uitgevoerd en AquaSafety kan eveneens per locatie flexibele rapporten over de inspectiestatus verstrekken.

Op deze manier bent u verzekerd van gekeurde objecten en geoptimaliseerde veiligheid. Uw veiligeid, onze zorg.