Brandbeveiliging

Brandbeveiliging

Brandblussers. Hopelijk hoeft u ze nooit te gebruiken, maar ze zijn desondanks onmisbaar in uw bedrijf. Om ervoor te zorgen dat uw brandblusser goed functioneert wanneer er brand uitbreekt is een regelmatige controle noodzakelijk. Deze periodieke controle is geregeld in de NEN2559. Volgens de NEN2559 is ieder bedrijf verplicht onderhoud te laten uitvoeren door een erkend bedrijf. AquaSafety is daarbij uw vertrouwde partner. Wij controleren, inspecteren en onderhouden uw brandblussers conform de eisen van de NEN2559 keuring.

De controlemomenten

In de NEN2559 staat vermeld op welke wijze brandblussers gecontroleerd moeten worden.

1. Regelmatige controle door de gebruiker

Als eigenaar bent u verplicht alle draagbare blusmiddelen regelmatig te inspecteren op zichtbare gebreken. Controleert u daarbij de aanwezigheid en toegankelijkheid van de toestellen en of het toestel gebruiksklaar is. Ook moet gecontroleerd worden of het blustoestel onbeschadigd is en of de juiste gebruiksaanwijzing op het blustoestel aanwezig is.

2. Jaarlijks onderhoud door een deskundige

Jaarlijks dient het blustoestel gecontroleerd te worden door een REOB-gediplomeerde monteur van een door het CIBV gecertificeerd REOB-bedrijf. De professionals van AquaSafety beschikken over de juiste papieren en certificaten.

3. Vijfjaarlijks uitgebreid onderhoud door een deskundige

In het 5e en in het 15e jaar na de productiedatum moet het blustoestel onderworpen worden aan een uitgebreide controle. Waar nodig wordt de vullingen van het toestel vernieuwd.

4. Revisie na 10 jaar door een deskundige

In het 10e jaar na de productiedatum moet het blustoestel volledig gedemonteerd worden. Indien nodig wordt er een een drukproef uitgevoerd op de cilinder. De drukpatronen van de blussers mogen niet ouder zijn dan 10 jaar. Patronen die 10 jaar in de blussers zitten worden vervangen. Indien noodzakelijk worden ook andere onderdelen vervangen.

Meer informatie over keuringen nen 2559

De servicemonteurs van AquaSafety zijn volledig gecertificeerd en gediplomeerd om de keuringen nen 2559 uit te voeren. Benieuwd wat AquaSafety voor u kan betekenen op het gebied van de NEN2559 keuring? Wij zijn u graag van dienst met onze adviezen, producten en diensten

Geautomatiseerd keuringssyteem

Met ons volledig geautomatiseerd keuringssysteem zijn uw veiligheidsmiddelen en arbeidswerkzaamheden tijdig gekeurd. U wordt ontzorgd rondom deze keuringsmomenten. Het systeem houdt bij wanneer de inspectie moet worden uitgevoerd en AquaSafety kan eveneens per locatie flexibele rapporten over de inspectiestatus verstrekken.

Op deze manier bent u verzekerd van gekeurde objecten en geoptimaliseerde veiligheid. Uw veiligeid, onze zorg.