Hef- en Hijsmiddelen

Hef- en Hijsmiddelen

Wettelijke verplichting (NEN818)

Het werken met hef- en hijsmiddelen brengt risico’s met zich mee. Hef- en hijsmiddelen vallen volgens de wetgeving dan ook onder de noemer “kritieke gereedschappen”. Om ongelukken tot een minimum te beperken is onderhoud, inspectie en controle van hef- en hijstoepassingen van groot belang. Wist u dat werkgevers wettelijk verplicht zijn deze controles periodiek te laten uitvoeren door een erkende instantie? Vertrouw de controle van uw hef- en hijsmiddelen daarom toe aan AquaSafety. Onze keurmeesters zijn speciaal opgeleid om de NEN818 keuring uit te voeren. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

Gecertificeerde keuring

Om de kwaliteit van hef- en hijsmiddelen te garanderen wordt inspectie en controle van hef- en hijsmiddelen uitgevoerd door een erkend en gecertificeerd keuringsinstituut. Aqua Safety is uw gecertificeerde partner op het gebied van de keuring van uw hef- en hijstoepassingen. Wij controleren en inspecteren uw materiaal conform de wettelijke normen. Zo bent u verzekerd van een deugdelijke werking van uw materiaal.

De inspectie en keuringstermijnen worden als volgt onderverdeeld:

  • Dagelijkse visuele inspectie door de gebruiker
  • Jaarlijkse inspectie door een deskundige
  • Jaarlijkse of vierjaarlijkse gehele keuring, inclusief beproeven door een erkende instantie

L.O.L.E.R. gecertificeerd (Engelse Hef & Hijs voorschriften)

Naast de NEN818 keuring bieden wij ook de L.O.L.E.R. (Lifting Operations and Lifting Equipment Regulations 1998) keuringen aan. Dit betreft een reeks voorschriften die is opgesteld onder de Health and Safety at Work etc. Act 1974, die op 5 december 1998 in Groot-Brittannië van kracht werd en een aantal andere wetten verving die voorheen het gebruik van hijsapparatuur betrof. Deze norm vereist dat bepaalde hef- en hijsmiddelen niet jaarlijks, maar halfjaarlijks geïnspecteerd worden. Al onze keurmeesters zijn L.O.L.E.R. gecertificeerd.

 

​Meer informatie over keuringen nen 818

AquaSafety is al jaren erkend en gecertificeerd keuringsinstituut met betrekking tot de keuring van hef- en hijsoplossingen. Benieuwd wat AquaSafety voor u kan betekenen op het gebied van de keuringen nen 818? Wij zijn u graag van dienst met onze adviezen, producten en diensten.

Geautomatiseerd keuringssyteem

Met ons volledig geautomatiseerd keuringssysteem zijn uw veiligheidsmiddelen en arbeidswerkzaamheden tijdig gekeurd. U wordt ontzorgd rondom deze keuringsmomenten. Het systeem houdt bij wanneer de inspectie moet worden uitgevoerd en AquaSafety kan eveneens per locatie flexibele rapporten over de inspectiestatus verstrekken.

Op deze manier bent u verzekerd van gekeurde objecten en geoptimaliseerde veiligheid. Uw veiligeid, onze zorg.